Δραστηριότητες για Μαθητές

act paradosiakoi kids

Οι παλαιότερες μορφές έκφρασης του ανθρώπου είναι ο χορός, η κίνηση και το τραγούδι. Σε κάθε εκδήλωση κοινωνικής ζωής όπως γάμοι, βαφτίσια, αποκριές κ.α. είχαμε ανάλογα τραγούδια, χορούς και δρώμενα.

Περισσότερα...

act latin kids

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, και Μάμπο.

Περισσότερα...

act theater

Το παιχνίδι είναι κάτι ιδιαίτερο. Δημιουργεί μια κατάσταση πίστης και έτσι επιτρέπει στη φαντασία μας να βασιλεύει ελεύθερα. Στα παιχνίδια καλούμαστε να δοκιμάσουμε πράγματα, που στην καθημερινή μας ζωή δεν θα ήταν και τόσο πολύ σοφό να κάνουμε.

Περισσότερα...

act chess

Το σκάκι είναι ένα πνευματικό παιχνίδι, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως άθλημα.
Με το σκάκι εξασφαλίζετε στον εαυτό σας μια υπέροχη ψυχαγωγία παίζοντας σε τουρνουά ή με τους φίλους σας, λύνοντας σκακιστικά προβλήματα ή παρακολουθώντας τις παρτίδες των μεγάλων παικτών. Είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι στο οποίο θριαμβεύουν η σκέψη κι η λογική ενώ λείπει παντελώς ο παράγοντας «τύχη» που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων παιχνιδιών.

Περισσότερα...

act painting

Τα τμήματα ζωγραφικής έχουν στόχο να καλλιεργήσουν στα παιδιά την ελευθερία της έκφρασης, να τα μάθουν να σκέφτονται, να απελευθρώνουν τη φαντασία τους, να διευρύνουν τις παραστάσεις τους, να τα εξοικιώσει ώστε να χειρίζονται τα εργαλεία της ζωγραφικής, των εικαστικών τεχνών, μα πάνω απ' όλα να παρατηρούν την πραγματικότητα γύρω τους, να αντιλαμβάνονται το χώρο, να έρχονται σε επαφή με αξίες και ιδανικά , να καλλιεργείται η συλλογικότητα, η έννοια του δικαίου, η αγάπη προς τον άνθρωπο.

Περισσότερα...

act carate

Οι Πολεμικές τέχνες είναι μέθοδοι αυτοάμυνας και επιβολής επί του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας το σώμα μας ή και όπλα, όπως ξίφος, τόξο. δόρυ ή ακόμα και ένα απλό ξύλο.

Περισσότερα...

Go to top