ekdromi syllogou 2015

Αγαπητοί γονείς, σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσής σας για την ημερήσια εκδρομή που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, σας παραθέτουμε τη διαδρομή και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε:

Εκδρομή στο νομό Βοιωτίας: Όσιος Λουκάς – Δίστομο – Αντίκυρα - Αρβανίτσα

Ραντεβού στο σχολείο στις 08:00 και αναχώρηση «αυστηρά» στις 08:30. Καλό μας ταξίδι!!

Άφιξη στη Μονή του Οσίου Λουκά στις 10:30 περίπου
Από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και πολύχρωμα μάρμαρα. Το καθολικό του που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο, χτίστηκε το 1020 από τους διαδόχους του Οσίου Λουκά και θεωρείται από τα ομορφότερα δείγματα οκταγωνικού ναού με τρούλο.

11:15 ξεκινάμε για Δίστομο όπου θα φτάσουμε κατά τις 11:30
Θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μνημεία της Ελλάδας, που στήθηκαν στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, είναι το Μαυσωλείο Διστόμου. Η μεγαλειώδης εγκατάσταση βρίσκεται στο λόφο Κανάλες, σε υψόμετρο 346 μέτρων πάνω από την πόλη του Διστόμου. Φιλοξενεί τα οστά των 230 κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί σε αντίποινα, λίγο πριν την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τον Ιούνιο του 1944.

12:00 φύγαμε για θάλασσα ... αν μας το επιτρέψει ο καιρός
12:15 άφιξη στην Αντίκυρα (ή τα Αντικύρα)
Ένα όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θάλασσα στην πεντακάθαρη, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία του Αγίου Ισιδώρου, να χαλαρώσει στο γραφικό λιμανάκι, απολαμβάνοντας την ομορφιά ενός πανέμορφου τοπίου αγναντεύοντας προς τον Κορινθιακό.

Στην Αντίκυρα και στον Άγιο Ισίδωρο θα παραμείνουμε για περίπου 2 ½ ώρες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θέλει να κολυμπήσει, να γευματίσει στα τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες, να απολαύσει τον καφέ του, να κάνει πικ-νικ ή να επισκεφθεί το φάρο, που λειτουργεί ως μουσείο, στο λιμάνι του χωριού.

14:45 πάμε για χαλάρωση και παιχνίδι στο βουνό
15:30 άφιξη στην Αρβανίτσα
Αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για εκδρομή, αφού βρίσκεται μέσα στο ελατοδάσος στις παρυφές του Ελικώνα, θυμίζοντας αλπικό τοπίο! Ένα καταπράσινο τοπίο μέσα στα έλατα, όπου υπάρχουν αναψυκτήριο, παιδική χαρά , πολύ γρασίδι και δροσιά !

Εδώ θα παραμείνουμε για 3 ώρες περίπου, πριν την αναχώρηση μας για Αθήνα. Εξοπλιστείτε με μπάλες, ρακέτες, σνακ και καλή διασκέδαση!

18:30 αναχώρηση από Αρβανίτσα και 20:30 φτάνουμε στο σχολείο ...

Επισημαίνουμε ότι θα έχουμε και φέτος μαζί μας τον κύριο Γιάννη Σιμωνίδη, που θα μας ξεναγήσει στους υπέροχους προορισμούς μας.

Το κόστος της ημερήσιας εκδρομής είναι €10/άτομο.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την απαραίτητη αίτηση και να την προσκομίσετε στο γραφείο του Συλλόγου, μαζί με το αντίτιμο, την Παρασκευή 22/5/2015 κατά τις ώρες 18:00 – 20:00 και το Σάββατο 23/5/2015 από τις 10:00 έως τις 14:00

Δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής

Συμπληρώστε την αίτηση Συμμετοχής

Go to top