Λειτουργία Σχολής Γονέων στο πλαίσιο του σχολείου

 

  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων, ως αναγνωρισμένος Θεσμός Εκπαίδευσης Γονέων προτίθεται να πραγματοποιήσει   ομάδες γονέων, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης  του Δήμου ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ . 

   Η οικογένεια ως το πιο σημαντικό πλαίσιο ασφάλειας και σταθερότητας για το  παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσει το παιδί με τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του  υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

   Οι γονείς είναι παιδαγωγοί αναντικατάστατοι και βασικοί υπεύθυνοι για την ανατροφή του παιδιού τους. Ταυτόχρονα όμως είναι και απροετοίμαστοι για τον πολύ υπεύθυνο ρόλο   που τους αναλογεί και πολύ περισσότερο  στη σημερινή εποχή που, αφενός βάλλονται από υπέρ πληροφόρηση  και  παραπληροφόρηση και αφετέρου ο θεσμός της οικογένειας αλλάζει και μετασχηματίζεται με ταχύτατους  ρυθμούς. 

   Το " Επάγγελμα " του γονέα δεν θα μπορούσε να βασιστεί στον αυτοσχεδιασμό.  Ο γονέας χρειάζεται να ενημερώνεται για  τα νέα κοινωνικά και αναπτυξιακά δεδομένα που συνεχώς  προκύπτουν.

 

   Αυτός είναι και ο σκοπός των Σχολών Γονέων  ,

 

 - Η ενημέρωση και

 

 - Η διαμόρφωση - διαφοροποίηση. 

 

  Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχής των γονέων στις ομάδες,     οι οποίες τους  παρέχουν  σημαντική πληροφόρηση σε θέματα οικογενειακής ψυχολογίας και μέσω της αλληλεπίδρασης των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται  δημιουργικά, επικοινωνούν ποιοτικά και εξελίσσονται και διαφοροποιούνται ουσιαστικά. 

 Οι ομάδες γονέων αποτελούνται από 8-12 μέλη , πραγματοποιούνται κάθε  15 ημέρες και η ατομική συμμετοχή ανέρχεται στα 20 ευρώ το μήνα. Η έναρξη των ομάδων  γίνεται  συνήθως τον  Οκτώβριο και ολοκληρώνονται  τον Μάιο.

 

  Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη των ομάδων γονέων στα σχολεία του Περιστερίου,  είναι  η επιστημονική συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων - Κοινωνική Λειτουργός- Οικογενειακή σύμβουλος, κα Μπαντούνα Χαρά. 

   Παρακαλούμε όπως ενημερωθεί ο κάθε γονέας προσωπικά, μέσω των αιτήσεων συμμετοχής στις ομάδες γονέων ,για τις οποίες επισυνάπτεται αίτηση (σχέδιο) στη συνέχεια του εγγράφου.

Για οποιαδήποτε  ενημέρωση για την συμμετοχή σας, διευκρίνηση ή ραντεβού επικοινωνήστε με την αρμόδια του προγράμματος στο τηλέφωνο 6936175760 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με εκτίμηση,

Χαρά Μπαντούνα

 

Κοινωνική Λειτουργός ,

Επιστημονικός Συνεργάτης & Συντονίστρια Ομάδων

Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.

www.sxolesgonewn.gr 

www.emotionalintelligence.gr

 

Go to top